Malé zamyšlení nad stopkou

Jelikož jsem si všiml , že se nám tu rozeběhl evergreen mezi BDSM diskusemi a to diskuse o stopkách a jelikož jsem si dobře vědom počtu nováčků mezi námi , rozhodl jsem se spáchat krátké zamyšlení na toto téma.

Co to je a k čemu to vlastně slouží ? Za prvé je třeba rozlišit dvě věci které si lidé velmi často pletou , a to Limity a Stopky .
Limity jsou vlastně hranice , které nechceme při hraní překročit , aby vůbec mohly plnit svůj účel , je třeba ,aby spolu budoucí spoluhříšníci komunikovali , ještě než bude komukoli odebráno oblečení ,či cokoli kamkoli zasunuto či kousnuto . Běžně rozeznáváme dva druhy –

Hard limit : To je jak název napovídá pevná ,nepřekročitelná hranice . Patří sem věci , které by člověk nikdy ,ale nikdy nedělal – typicky se tam dávají věci protizákonné nebo jednoduše nelidské / běžně si tam lidé dávají děti , zvířata , někdo krev atd…/

Soft Limit : Tohle je hranice nikoliv dolní, jak se mnoho lidí domnívá ,ale svým způsobem druhá horní hranice , je to hranice měkká ,jelikož je pohyblivá . Slouží k tomu , aby dominant věděl , z čeho má subinka strach , co si myslí že je ekl , ale jinde se to běžně dělá ,ani se na to běžně neumírá , či to nekončívá odnětím svobody , Jsou to věci , které se překonávají pomalým a opatrným výcvikem , nikdy ne svázáním a vsunutím lahve od vína do análního otvoru subinky vřískající do roubíku , jak to bohužel dělají četní rádoby dominanti . Ona je trocha toho nucení a maličko násilí nutná , ale cílem je vždy potěšení obou stran , nikoli slastně se smějící sadista zatímco subinka skončí na chirurgické ambulanci , jako všude jinde je třeba se řídit zdravým rozumem . / V této kategorii nejčastěji bývá anální sex , deepthroat , polykání atd. /

Abych to tedy shrnul : Hard limit je hranice pevná a nikdy nepřekročitelná , zatímco Soft limit se překročit dá , za pomoci trpělivého výcviku a správné motivace . To je jeden z ukazatelů toho jak dominant ovládá své řemeslo , ti opravdu dobří dokážou změnit paniku z análního či orálního sexu v zážitek kterým se pak jejich subinky celé roky chlubí .

A teď Stopky neboli po anglicku Safe Words – je jich opravdu mnoho druhů , dá se říci , že téměř každý trochu sladěnější pár má vlastní verzi .Obecně se jedná o slova či signály sloužící k zastavení či změně rychlosti či tvrdosti právě probíhajícího dění. Existuje velmi mnoho argumentů proč je používat a proč je nepoužívat . Shrnu pouze dvě základní myšlenky –

1: Mi stopku nepotřebujeme , můj pán to ohlídá a ví přesně kolik snese, jenže milá subinko , přemýšlela jsi někdy o tom, jak moc je pro pána náročné se hlídat ve chvílích kdy je zaplaven adrenalinem ? Mnoho dominantů si díky nutnosti se kontrolovat hraní nemůže naplno vychutnat . Proto značné množství zejména starých dominantů považuje odmítání stopky subinkou za projev sobeckosti.

2: Jsme spolu několik let , pán stopku nechce ,ale já do ničeho bez ní nejdu . Tady je to o důvěře a dohodě , po takové delší době je vždycky na pováženou , když se subinka bojí cele odevzdat do pánovy vůle . Obvykle to znamená , že v minulosti prošla rukama kohosi , kdo její důvěru zradil , či její současný pán jednoduše není schopen číst v její duši , nebo je mu to zkrátka jedno.

Tohle jsou dva nejčastější názory ,se kterými se setkávám , osobně se k žádnému nepřikláním , pro mne je to věc individuální potřeby , měl jsem subinky ,které byly zneužity a stopka posloužila jako vynikající nástroj k napravení polámané duše a opětovné získání důvěry v mužskou část lidstva , na druhou stranu jsem měl subinky ,které v BDSM hledají absolutní uvolnění ,zbavení starostí všedního života ,potřebují aby je dominant cele ovládl a taková si to se stopkou jednoduše nevychutná . Zbývá tedy jedno jediné , jako v celém BDSM , pánové dívejte se do duše.
V současnosti jsou rozšířené zejména tyto dva typy stopek :

1. Stopka klasická – sestává z jednoho slova a bývala nejrozšířenější v dobách dávnějších , jednoduše se vybere slovo ,které subinka běžně neříká a jakmile ho během hraní vysloví je hned konec . Důležité je slovo vybrat tak aby se říci dalo a hlavně ho pak nezapomenout – zkuste si říci například Popocatepetl s análním kolíkem v zadečku a kolíčky všude možně zatímco se blíží sadista s jehlami v rukou ….

2. Stopka třístupňová , známá též jako barevná či semafor – Tahle je momentálně nejoblíbenější a z těch co znám nejšikovnější . Funguje totiž podobně jako opravdový semafor , sestává ze tří slov , mohou být jakákoli ,ale nejpraktičtější je zůstat u barev semaforu , těžko se totiž zapomínají .
A : červená – okamžitý stop akce / Bolí to moc ,nebo se mi to prostě vůbec nelíbí/
B : žlutá – zpomal-uber /je to fajn ,ale příliš ses rozjel /
C : zelená – pokračuj-přidej / super – co se tam flákáš? /

Neméně důležitý je další prvek , který nepovažuji za samostatný druh stopky ,ale nutný doplněk v případě smyslové deprivace , či jen použití roubíku a tím je stopka fyzická . Ono totiž není možné použít stopku slovní , má – li subinka ucpaná ústa / je jedno jestli roubíkem či pánovým nástrojem/ proto existují fyzické signály , které by měly mít páry používající stopku domluveny pro případ ,že není možno použít slova , například v případě svázání konkrétní druh zazmítání se , poklepání nožkami , kmitání hlavou či škubání provazy v domluveném rytmu . Jedna slečna mi kdysi dokonce předvedla , že to dokáže pomocí stříhaní ušima . Vynalézavosti se zkrátka meze nekladou.

Toto krátké zamyšlení nemá v žádném případě nikomu předepisovat co je správné a co není , či působit mravokárně . Pouze se snažím touto cestou ukázat začátečníkům nové možnosti ,jak si užít bez úrazu a zkušené snad trochu inspirovat ….

2
5 1 vote
Article Rating

Publication author

offline 3 měsíce

englishteacher

7
Comments: 1Publics: 27Registration: 16-09-2018
Subscribe
Upozornit na
2 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
koksoza

Myslím jsem to někde už psala, nejlíp se mi osvědčila forma stopky ve zdrobnělině Pánova jména. Kdy jen vyslovení znamená zvolnit nebo malou pauzu na vydýchání a pokud k ní dodám „nejde to“ znamená definitivní stop.

0
kerhea

Me v tomhle pripade vzdy vrtalo hlavou, jestli vetsina lidi provozujici bdsm to ma pri hratkach jako v tech filmech. V tech, co zena opakuje ne, uz dost…ale pri tom ma muz pokracovat… Jinak si moje hlava nedokazala predstavit, proc nestaci slovo dost. Mohla by to byt touha po vyjimecne stopce…ale proc pak ty pary zustavaji u oslovovani slovem Pane… Kazdopadne zajimavy smysl pro humor se zjevuje v prispevku. 🙂 Za mne…slovo dost, rozvaz me, ne ve vetsine pripadu stacilo a fungovalo. A v tech, co to nefungovalo, by nefungovala ani stopka. Nechci si kazit hratky nejakym premyslenim o semaforu… Číst vice »

Authorization
*
*
Registration
*
*
*
2
0
Would love your thoughts, please comment.x